Gode råd

Det er vigtigt at komme regelmæssigt til tandlæge og få dine tænder undersøgt og vedligeholdt, men der er også mange ting, som du med fordel kan gøre selv. Vi har samlet nogle af de gode råd og vejledninger, og vi udvider løbende siden med flere gode råd.
Her på siden kan du finde svar på en række spørgsmål, og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har andre spørgsmål.

Tandbehandling i høj kvalitet

Tryghed og professionalisme

Dedikeret behandlerteam

Ondt i hovedet

Har du ondt i hovedet eller har du spændingshovedpine. Tal med din tandlæge eller tandplejer om øvelserne næste gang, hvis du har brug for ekstra råd.

Du kan læse mere om spændingshovedepine her

Ved hjælp af en bid-analyse kan vi afgøre, om en tilbagevendende hovedpine skyldes tændernes måde at støde sammen på. Hvis dét er årsagen, kan vi i nogle tilfælde fremstille en bid-skinne. I andre tilfælde kan vi slibe let på tænderne for at give dig et mere harmoniske bid, hvilket kan få tænderskæren og hovedpine til at forsvinde.

Manglende tænder

Hvad er mulighederne, når jeg har mistet én eller flere tænder?

Ved tandtab kan man lave en bro. En bro sidder fast på egne tænder og kan ikke tages af. Den er lavet af ædelmetal og dækket med porcelæn, som passer til dine egne tænder. Det er derfor en meget holdbar og naturligt udseende løsning. En bro kan erstatte en eller flere tænder. En bro, der dækker en hel kæbe, kaldes en FULDBRO.

Ved tandtab kan man også indsætte et implantat. Et implantat er en lille skrue, som sættes fast i knoglen ved en mindre operation, og som bærer en krone eller en bro. Et implantat sidder fast og er en behagelig løsning, da den føles som ens egen tand.

Mangler du alle tænder i en kæbe, er der mulighed for at fremstille en implantat fuldbro. Den sidder fast og føles som dine egne tænder.

Hvis du af forskellige årsager ikke kan få en fast løsning, så kan man fremstille en delprotese eller en helprotese (erstatter alle tænder i en kæbe)

Åbningstider

Kontakt os på telefon:
+45 86 14 62 03

Klinikken

Mandag
08:00 - 17:00
Tirsdag
08:00 - 16:30
Onsdag
07:30 - 16:30
Torsdag
07:30 - 16:30
Fredag
07:30 - 15:30
Lørdag
Lukket
Søndag
Lukket

Telefon

Mandag
08:00 - 15:00
Tirsdag
08:00 - 15:00
Onsdag
08:00 - 15:00
Torsdag
08:00 - 15:00
Fredag
08:00 - 12:00
Lørdag
Lukket
Søndag
Lukket

Misfarvede tænder

Mange misfarvninger kan fjernes ved en almindelig tandrensning. Plastfyldninger bliver også mørkere med alderen. Dette kan oftest afhjælpes gennem en polering eller udskiftning af fyldningen. Har du mange sølvfyldninger i dine kindtænder, så kan udskiftning til plast gøre en kæmpe forskel for dit udseende. Plast i kindtænder er en fantastisk flot og holdbar løsning. Vi benytter en plastteknik med opbygning af tanden i mange lag, der giver en optimal og holdbar løsning. Hvorfor have sorte fyldninger, hvis man kan få dem hvide?

Hvis misfarvningen sidder dybere i tanden, kan den enten bleges eller forsynes med en krone af porcelæn evt. forstærket med ædelmetal.

Er alle tænderne for mørke, kan vi lave en hjemmeblegning. En hjemmeblegning tager mellem 5-14 dage og bleger hele tandsættet til en lysere nuance.
Læs mere om blegning

Risikotænder

En risikotand er:
en tand med en fyldning, som udgør mere end 70 % af tanden
en tand, som har en revne
en rodbehandlet tand.
En risikotand skal ofte forsynes med en krone for at sikre, at den kan bevares.
Læs mere om kroner

Brug for et godt råd?

Vi står klar til at hjælpe dig
KONTAKT OS

Dårlig ånde

Der er fem vigtige punkter i forbindelse med behandlingen af dårlig ånde.
  • Grundig professionel tandrensning på tandklinikken
  • Optimal hjemmetandpleje – vi instruerer dig i, hvordan du renholder dine tænder. Hvis du har belægninger på tungen, anbefaler vi børstning af tungens overside med en blød tandbørste.
  • Optimal protese-hygiejne. Hvis du har hel- eller delproteser, skal der foretages en rengøring mindst to gange dagligt med flydende håndsæbe og en tand- eller protese børste. Protesebøjler kræver særlig opmærksomhed. Hold protesen hen over en fyldt vaskekumme eller et håndklæde, så der ikke sker noget, hvis du skulle tabe den. Der findes flere kommercielle rengøringsprodukter til proteser. Disse kan også anbefales.
  • Forøgelse af spytsekretionen, evt. ved tygning af sukkerfri syrlige drops, eller ved at tygge sukkerfrit tyggegummi.
  • Indtagelse af zinktabletter. Fås på apoteket

Graviditet

Er du gravid, kan der være god grund til at besøge tandlægen lidt oftere. Som gravid kan man nemlig være mere modtagelig for helseproblemer i munden så som tandkødsbetændelse. Ændringer i kost og døgnrytme kan give større risiko for huller. Gør derfor ekstra meget ud at mundhygiejnen under din graviditet.

Det er en gammel skrøne, at fosteret kan trække kalk og mineraler ud af moderens tænder. ”At miste en tand pr. barn” gjaldt måske for din bedstemor eller oldemor, men ikke i dag hvor traditionen for tandpleje er en helt anden.

Har du brug for en tid?

Vi ønsker at hjælpe dig så hurtigt og effektivt som muligt.
BOOK EN TID I DAG
Find vej
Tandlægerne Grundtvigsvej
Grundtvigsvej 18,
8260 Viby J
Vis rute på kort
Åbningstider
Mandag
08:00 - 17:00
Tirsdag
08:00 - 16:30
Onsdag
07:30 - 16:30
Torsdag
07:30 - 16:30
Fredag
07:30 - 15:30
Lørdag
Lukket
Søndag
Lukket
Ring til os
Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille tid
+45 86 14 62 03